субота, 8. мај 2010.

Naslov: Štrajk u "Knjazu" se nastavlja Čet Apr 15, 2010 3:20 pm

Naslov: Štrajk u "Knjazu" se nastavlja Čet Apr 15, 2010 3:20 pm Odgovoriti sa citatom

Štrajk u "Knjazu" se nastavlja

ARANĐELOVAC - Radnici kompanije "Knjaz Miloš" u Aranđelovcu nastavili su juče ujutru započet generalni štrajk posle neuspelih pregovora sa rukovodstvom održanih u noći između utorka i srede.

Štrajkači su juče najavili da će obustava rada biti nastavljena do ispunjenja zahteva, od kojih je najglavniji odustajanje rukovodstva od proglašavanja 106 radnika tehnološkim viškom. Radnici traže i povećanje zarada zaposlenih koji rade najjednostavnije poslove i poštovanje kolektivnog ugovora.

- Rukovodstvo ostaje otvoreno za pregovore sa sindikatom i spremno da u svakom trenutku sedne za pregovarački sto. Preduslov je, međutim, kooperativnost i spremnost na kompromis i na drugoj strani, jer to do sada nismo videli - rekao je generalni direktor kompanije Mihailo Janković.

U štrajku je oko 800 radnika u sve tri smene, od ukupno 932 zaposlena. Štrajkači su na radnim mestima, ali ne rade, a u firmi se sprovodi minimum procesa rada. Iz kruga fabrike povremeno, put odredišta, odlaze šleperi natovareni vodom.

- Očekujemo da će nas poslodavac pozvati ponovo da pregovaramo, ali nećemo ni pod kakvim uslovima odstupiti od naših zahteva, mada smo spremni na neke ustupke - rekao je potpredsednik štrajkačkog odbora Nikola Ivanović.

Нема коментара: