уторак, 22. јул 2008.

UPRAVNOM ODBORU „ŽITOPEK“ A.D. NIŠ

UPRAVNOM ODBORU
„ŽITOPEK“ A.D. NIŠ



predmet: Zahtev kluba „ORTAK“ za pokretanje svih zakonskih
radnji protiv Tomislava Jovanovića i drugih


Na osnovu uvida u dokumentaciju, a u vezi podataka koje smo dobili i informacije sa Skupštine održane 20. juna 2008. godine da je direktor Jovanović zaključio ugovorom o kreditu kod AIK banke u dva navrata i to :
18.06.2007. godine na 75.000.000.00 dinara i slovima : sedamdesetpet miliona dinara sa rokom vraćanja do 31.03.2008. godine. Pošto isti nije vratio zaključuje aneks br.1 i produžava rok vraćanja do 31.08..2008. godine sa troškovima naknade 0,8 % naknade od noinalnog iznosa aneksiranog dela kredita sa kamatom od 1,8 % mesečno i sa svim pripadajućim porezima po zakonu na tu kamatu i nadoknadu.
Zaključio je dana 28.09.2007. ugovor o kreditu na 50.000.000.00 dinara i slovima pedeset miliona dinara takođe sa vraćanjem istog do 28.08.2008. godine.

Ovi ugovori nemaju odobrenje Upravnog odbora a prelaze 50 % vrednosti kapitala „Žitopek“ A.D. Niš. Time je doveo preduzeće u kritični momenat opstanka. Bez ikakvog biznis plana raspolagao ogromnim sredstvima akcionarskog društva. Ovi ugovori svojim dejstvom mogu izazvati nesagledivu štetu u ukupnom akcionarskom društvu zato što su neovlašćeno bez odobrenja upravnog odbora sklopljeni.

Potrebno je da ozbiljno uzmete u obzir ovaj naš zahtev da u najkraćem roku preduzmete zakonite mere protiv navedenog .

Potrebno je da sagledate i ukupnu situaciju akcionarskog društva i predložite mere i način saniranja gubitka.
Preispitate odluke prethodnog Upravnog odbora a koje se odnose na vitalni interes društva i iste poništite kako ne bi došli u još težu situaciju.
Javno objavite viziju budućnosti akcionarskog društva, kako je vi vidite ako je nemate podnesite neopozive ostavke na svojim funkcijama. Sazovite vanrednu skupštinu kako bi se hitno preduzele prave mere.
Svim raspoloživim sredstvima uvažavajući sve strane u sporu nađite način okončanja „ŠTRAJKA“ sindikata „NEZAVISNOST“ Žitopek A.D. Niš.


Dostavljeno :

- Predsedniku Upravnog odbora
- Predsedniku Nadzornog odbora
- Predsedniku Skupštine
- pravnoj službi

Нема коментара: